Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Ρατσισμός ...





Ρατσισμός 

Μια μικρή εκμυστήρευση της υποψίας μου για την λέξη " ρατσισμός" θα ήθελα να θέσω εδώ καθώς καθημερινά η λέξη αυτή έχει καταντήσει καραμέλα στο στόμα ορισμένων προς μια κατεύθυνση μόνο…

Προς αυτούς που μιλούν για την πατρίδα τους ζητώντας κατανόηση.

Ποτέ όμως δεν μπαίνει στο μυαλό τους
ότι και μόνο που αναφέρουν αυτήν την λέξη, στιγματίζοντας τον άλλον ως ρατσιστή , πράττουν ρατσιστική κίνηση διαχωρισμού ενός ή κάποιων ατόμων , δημιουργώντας τάξη ανθρώπων κι ανισοτήτων μέσα σ΄ ένα σύστημα που λογικά έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα έκφρασης.

Ποτέ δεν τους πέρασε από το μυαλό πως ακόμα κι η δημόσια βαθμολόγηση των μαθητών, είναι μια ρατσιστική κίνηση όπως κι ο διαχωρισμός μέσα σε μια κοινωνία των πλούσιων και των φτωχών, των ευνοούμενων και των αδικημένων.

Ξαφνικά κι απότομα παρουσίασαν την λέξη ¨ρατσιστής¨ δακτυλοδείχνωντας  όσους διέκριναν τη λαίλαπα μεταναστών να καταπατά την πατρίδα τους , αφαιρώντας τους το δικαίωμα έκφρασης και συνηθειών τους που είχαν ως καθημερινότητα πριν.

Ονόμασαν ρατσιστή τον Έλληνα που ήταν ο μόνος λαός παγκόσμια έχοντας βωμό προς τον άγνωστο θεό , θέλοντας να δείξει με αυτό τον τρόπο το σεβασμό του στον κάθε επισκέπτη που είχε διαφορετική νοοτροπία η θρήσκευμα.
Τον Έλληνα που έχει τη φιλοξενία σαν λέξη, που κανένα άλλο λεξικό δεν περιέχει.
Τον Έλληνα που ποτέ δεν κατέκτησε παρά μόνο αμύνθηκε. 
Τον Έλληνα τέλος, που ποτέ δεν επέβαλε, μόνο διάδωσε τις απόψεις του.

Ποτέ όμως δεν ονόμασαν ρατσισμό τον διαχωρισμό σε δεξιούς κι αριστερούς. 
Ποτέ δεν θα ονομάσουν ρατσισμό το μίσος που εκθέτουν στην παρουσία ενός άλλου θρησκεύματος, λες και το δικό τους κινδυνεύει να εξαφανιστεί αν υπάρχουν άλλα θρησκεύματα.
Ποτέ δεν ονόμασαν Ρατσισμό την καταπάτηση της Ελληνικής φιλοσοφίας, επιτρέποντας σε ξένους να τη μελετούν ερμηνεύοντάς τη με τον δικό τους τρόπο, λες κι εμείς δεν ήμαστε άξιοι να διαδώσουμε και να ενισχύσουμε αυτό που είχαν ξεκινήσει οι προγονοί μας.

Ρατσισμός είναι να υποδουλώνεις οικονομικά ένα κράτος και να διασκορπίζεις με αναγκαστική μετανάστευση το λαό του, διασπώντας αυτό το έθνος σ' όλο τον κόσμο.

Ρατσισμός είναι η προμελετημένη εξαφάνιση της γλώσσας του, καθιστώντας την ανούσια με το πέρασμα του χρόνου, ώστε να σβήσει κάποτε, μη έχοντας πια καμία χρησιμότητα.

Ρατσισμός είναι τόσα άλλα που ποτέ δεν θα τα ονομάσουν με αυτή την λέξη, επειδή αυτοί που τα πράττουν απλά δεν είναι Έλληνες.

ΧΜπάστας

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνώ απόλυτα με την άποψη οτι αυτοί που κατηγορούν κάποιον για ρατσισμό, είναι και οι ιδιοι ρατσιστές. Σηκώνεις το δάχτυλο και λες : "Αυτός φταίει". απλά αλλάζει προς σε ποια μεριά δείχνει το δάχτυλο. Μπορείς να μην δείχνεις, να παρατηρείς και να προσπαθείς να διορθώσεις καταστάσεις χωρίς να διχάζεις τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή