Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Μυστικός υπόγειος σταθμός του μετρό ανακαλύφθηκε σε λαβύρινθο στο Παλαιό Ψυχικό



 Μυστικός υπόγειος σταθμός του μετρό ανακαλύφθηκε σε λαβύρινθο στο Παλαιό Ψυχικό

Μια συγκλονιστική ανακάλυψη έφεραν στο φως οι άνδρες του τμήματος αγνοούμενων προσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι στα πλαίσια ερευνών
κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ανακάλυψαν έναν μυστικό, δαιδαλώδη σταθμό του μετρό που βρισκόταν κρυμμένος στο κέντρο ενός γιγαντιαίου λαβύρινθου στο Παλαιό Ψυχικό.

Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο σταθμός είχε κατασκευαστεί υπό άκρα μυστικότητα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 με σκοπό να εξυπηρετεί τις ανάγκες του υπηρετικού προσωπικού της προέδρου της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, η οποία διαμένει στο Παλαιό Ψυχικό.
 Έκτοτε χρησιμοποιείται μόνο από όσους γνώριζαν την ύπαρξη του — κυρίως φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς σε σπίτια της περιοχής, δασκάλους του τένις και συγγενείς χτυπημένους από την οικονομική κρίση, οι οποίοι είχαν αναγκαστεί να μετακομίσουν μακριά από το προνομιούχο προάστιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικούς κύκλους που ερευνούν την υπόθεση, ένα στα πέντε τρένα της γραμμής 3 που φθάνουν μόνο μέχρι την Εθνική Άμυνα και όχι έως το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», αφού περιμένουν εκεί για περίπου 20 λεπτά κάνουν επί τόπου στροφή και κατευθύνονται με σβηστά τα φώτα προς το σταθμό του Ψυχικού.
 Όσο για την επίγεια πρόσβαση, αυτή είναι  πρακτικά ανέφικτη για τους μη μυημένους καθώς η μοναδική είσοδος στον λαβύρινθο που οδηγεί στον σταθμό είναι κρυμμένη κάτω από ένα πλακόστρωτο στην Τρίτη Πλατεία του Παλαιού Ψυχικού στην οποία δεν φθάνει δρόμος και είναι, ακόμη κι αυτή, άγνωστη σε όσους δεν κατοικούν στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η ανακάλυψη έγινε τυχαία όταν ο 23χρονος Λύσσανδρος, φοιτητής Παιδαγωγικής, πήρε το μετρό το βράδυ της περασμένης Πέμπτης για να πάει στο σπίτι φίλων του στην περιοχή του Νέου Ψυχικού. Ο Λύσσανδρος επιβιβάστηκε σε συρμό με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα αλλά δυστυχώς για τον ίδιο, νυσταγμένος καθώς ήταν αποκοιμήθηκε μέσα στο βαγόνι.
«Όταν ξύπνησα είδα έναν σταθμό που δεν είχα ξαναδεί ποτέ στο παρελθόν» αφηγείται ο Λύσσανδρος. «Ήταν κυριολεκτικά ένας λαβύρινθος, με δεκάδες σκάλες και διαδρόμους που διασταυρώνονταν, αδιέξοδα και μονόδρομους παντού καθώς και πινακίδες σχεδιασμένες για να σε παραπλανήσουν. Είχε λιγοστό κόσμο, κυρίως ασιατικής καταγωγής αλλά και Έλληνες δασκάλους που πήγαιναν για ιδιαίτερα, προσωπικούς γυμναστές, σεφ με άσπρους σκούφους, μπάτλερ και κλόουν για παιδικά πάρτυ. Κανείς δεν μιλούσε, επικρατούσε μια απόκοσμη σιωπή. Όλοι περπατούσαν σκυφτοί και πριν προλάβεις να τους μιλήσεις εξαφανίζονταν, βρίσκοντας με κάποιο μαγικό τρόπο τον δρόμο για την έξοδο» συνεχίζει ο νεαρός.
«Έμεινα κλεισμένος εκεί μέσα για πάνω από 40 ώρες, περιπλανόμενος σε κύκλους και με το κινητό μου να μην έχει σήμα. Ευτυχώς τελικά βρήκα έναν συντηρητή πισίνας που με λυπήθηκε και μου έδειξε πώς να βγω» καταλήγει.

Αφού βγήκε στην επιφάνεια της γης, ο 23χρονος κάλεσε την οικογένειά του που γυρνούσε τα νοσοκομεία για να τον εντοπίσει και στη συνέχεια την Αστυνομία, την οποία και οδήγησε στα ίχνη του άγνωστου έως σήμερα 66ου σταθμού του αθηναϊκού μετρό. 

Σε επικοινωνία του με το «Κουλούρι», ο υπαστυνόμος που είναι επικεφαλής των ερευνών δήλωσε: «Πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό εύρημα. Είναι νωρίς για να πούμε περισσότερα, σκεφτείτε ότι ακόμη δεν έχουμε χαρτογραφήσει ούτε το 10% του σταθμού. Ελπίζουμε μόνο να μην βρούμε εκεί μέσα τα πτώματα άλλων αγνοούμενων πολιτών, που τους πήρε ο ύπνος όπως τον Λύσσανδρο».
«Τουλάχιστον τώρα γνωρίζουμε γιατί στα δρομολόγια με κατεύθυνση την Εθνική Άμυνα τοποθετούνται αποκλειστικά τυφλοί οδηγοί» συμπλήρωσε με νόημα ο υπαστυνόμος.


Πηγή: Tokoulouri.com

8 σχόλια:

  1. αρλουμπες μεγαλες που υποτιμουν τη νοημοσυνη μας ειναι αυτες...να δω τι αλλο θα διαβασουμε εδω μεσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν οι συντάκτες του Blog δεν έχουν την νοημοσύνη να καταλάβουν ότι πρόκειται περί σατυρικής είδησης, φαντάσου σε πόσες άλλες μπούρδες πιστεύουν. Κρίμα για αυτούς, πραγματικά.

      Διαγραφή
    2. ninjaGR88 .... Φίλε μου μπορείς να δώσεις εσύ την δική σου εξήγηση για την ύπαρξη δεύτερου επίπεδου κάτω από τον κεντρικό σταθμό με ράγες , που είναι ορατό λίγο πιο πριν μπεις στο σταθμό κοιτώντας έξω; Ο σταθμός αυτός δεν έχει ανταπόκριση με κανέναν άλλο κόμβο και οι σκάλες του σταθμού επιβίβασης στην πλατφόρμα, σε οδηγούν στην επιφάνεια . Λίγο πριν φτάσεις λοιπόν στο σταθμό κι ανάμεσα σε αυτές τις ράγες που πάνε και αυτές που έρχονται, εμφανίζονται ενδιάμεσα ένα ζευγάρι ράγες με καθοδική κατεύθυνση και προορισμό κάτω από την πλατφόρμα επιβίβασης. Υπάρχει κάποια δική σου εξήγηση γι αυτό ή πιστεύεις πως κάνω σάτυρα; Πιστεύω ότι όχι μόνο το μπλοκ αλλά και οι σχολιαστές πρεπε ειναι σίγουροι για αυτά που γράφουν στα σχόλιά τους έχοντας τον τρόπο να τεκμηριώνουν τις απόψεις τους. Μπορείς να αναφέρεις συμβουλευτικά και τεκμηριωμένα για εξαπάτηση κάποιας ανάρτησης, αλλά όταν κατηγορείς το μπλοκ για έλλειψη νοημοσύνης , τοτε ας λάβει ο κάθε αναγνώστης την πληροφορία από εμένα, ότι κάπου αλλού αποσκοπείς και σκοπός σου δεν ήταν να διαψεύσεις της συγκεκριμένη αναρτηση ... Πες μας τώρα ξεκάθαρα, ποια άλλη ανάρτηση του μπλοκ σ' ενόχλησε και ξέσπασες σε αυτή; Οι Έλληνες μιλούν ξεκάθαρα και δεν κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους...!!!

      Διαγραφή
    3. Το πιο πάνω σχόλιό μου φυσικά ισχύει και για την δική σου απάντηση αγαπητέ avissos vythos ...!!!

      Διαγραφή
    4. Καταρχήν σε ποιο σταθμό αναφέρεσαι? Να ξέρω να το ψάξω/ρωτήσω όταν με βγάλει ο δρόμος μου από εκεί. Δεν έχω διαβάσει κάποια άλλη ανάρτηση του blog, αλλά θα ρίξω μια ματιά και αν δω κάποια είδηση που δεν στέκει θα αφήσω σχόλιο. Για δες εδώ http://www.tokoulouri.com/about/ , το κουλούρι είναι σελίδα που αναρτεί /σατυρικέςφανταστικές/ψεύτικες ειδήσεις(για ρίξε μια ματιά και στα υπόλοιπα άρθρα). Αλλά εντάξει εδώ κοτζάμ Ant1 την πάτησε.

      Διαγραφή
  2. Φυσικα αναφέρω το σταθμό Εθνικής Άμυνας φίλε μου και συγκεκριμένα αυτό που σου γράφω ειναι έντονα ορατό, όταν έχεις κατεύθυνση από Δουκίσσης προς Σύνταγμα. Το παρατηρείς λίγο πριν μπεις στο σταθμό. Είναι ο μόνος σταθμός σε όλη την διαδρομή που η εξέδρα αποβίβασης ειναι στο κέντρο εξυπηρετώντας και τις δυο κατευθύνσεις, ενώ σε όλους τους άλλους σταθμούς, ειναι ενδιάμεσα οι γραμμές με δεξιά αριστερή πλευρά αποβίβασης κι επιβίβασης....!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μια ματιά που έριξα στο http://www.tokoulouri.com/about/ διέκρινα ένα σατυρικό ύφος των συντακτών του με αλληγορική έννοια. Δεν μου έκανε εντύπωση καθώς έχω πει ότι όταν θες να πεις κάτι σοβαρό και κινδυνεύεις μετά να βρεις το μπελά σου, καλύτερα να το προσφέρεις σαν παραμύθι ... Άλλωστε τόσα παραμύθια μας πλασάρουν χρόνια ( για να μην πω αιώνες ) τώρα, εκείνο θα μας προβληματίσει; Σημασία έχει πως όπου υπάρχει καπνός, ίσως τελικά να υπήρχε ή υπάρχει φωτιά...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή