Τετάρτη, 1 Μαΐου 2013

Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖΝέα ένταση σχεδιάζει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ
Τουρκικά Πολεμικά Πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα Οικόπεδα 5 και 6 στην Κυπριακή ΑΟΖ
Το Καλοκαίρι Αναμένεται να είναι Θερμό με Πολεμικές Εντάσεις και Απειλές

Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης με την ΚΔ, κάτι που ωστόσο το Κάιρο μέχρι στιγμής απορρίπτει. Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί ότι τώρα που η ΚΔ είναι αδύναμη οικονομικά, αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει νέα ένταση στην περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα, το Ισραήλ, φαίνεται να έχει ενημερώσει τη Λευκωσία ότι τον τελευταίο καιρό τουρκικά πολεμικά πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα οικόπεδα 5 και 6 στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μέσα στο Μάη η Τουρκία να μεταφέρει ακόμη και πλατφόρμα σε ένα από τα δύο οικόπεδα για την έναρξη γεωτρήσεων.

Η Λευκωσία πάντως δεν πρόκειται να συνδράμει στην αναζωπύρωση της έντασης, αντίθετα θα απαντήσει μέσω της διπλωματίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα καταβληθεί προσπάθεια για ένα κοινό κατά κάποιο τρόπο Υπουργικό Συμβούλιο Αθήνας- Τελ Αβιβ- Λευκωσίας κάτι που θα στείλει και το πλέον ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα
Νέα ένταση σχεδιάζει η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ Τουρκικά Πολεμικά Πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα Οικόπεδα 5 και 6 στην Κυπριακή ΑΟΖ Το Καλοκαίρι Αναμένεται να είναι Θερμό με Πολεμικές Εντάσεις και Απειλές Εποφθαλμιά τα οικόπεδα 5και 6 η Τουρκία στην Κυπριακή ΑΟΖ. Για τον λόγο αυτό, προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει την Αίγυπτο να ακυρώσει τη συμφωνία οριοθέτησης με την ΚΔ, κάτι που ωστόσο το Κάιρο μέχρι στιγμής απορρίπτει. Μάλιστα η Τουρκία φαίνεται να θεωρεί ότι τώρα που η ΚΔ είναι αδύναμη οικονομικά, αποτελεί την μεγαλύτερη ευκαιρία να δημιουργήσει νέα ένταση στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Σίγμα, το Ισραήλ, φαίνεται να έχει ενημερώσει τη Λευκωσία ότι τον τελευταίο καιρό τουρκικά πολεμικά πλοία μπαινοβγαίνουν και αλωνίζουν στα οικόπεδα 5 και 6 στην κυπριακή ΑΟΖ. Μάλιστα το Ισραήλ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μέσα στο Μάη η Τουρκία να μεταφέρει ακόμη και πλατφόρμα σε ένα από τα δύο οικόπεδα για την έναρξη γεωτρήσεων. Η Λευκωσία πάντως δεν πρόκειται να συνδράμει στην αναζωπύρωση της έντασης, αντίθετα θα απαντήσει μέσω της διπλωματίας. Σύμφωνα με πληροφορίες μετά την επίσκεψη Αναστασιάδη στο Ισραήλ θα καταβληθεί προσπάθεια για ένα κοινό κατά κάποιο τρόπο Υπουργικό Συμβούλιο Αθήνας- Τελ Αβιβ- Λευκωσίας κάτι που θα στείλει και το πλέον ηχηρό μήνυμα προς την Άγκυρα
Λέφτυ Γεωργίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου