Πέμπτη, 9 Μαΐου 2013

Ετοιμάζουν καινούργιες φυλακές για μας...


Επιμένει το υπουργείο Δικαιοσύνης στη σύσταση φυλακών για τους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το Δημόσιο για διαφόρους λόγους και επρόκειτο να συλληφθούν και θέτει σε εφαρμογή σχέδιο με το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του να προβλέπεται για τα τέλη του έτους.

Η μόνη διαφοροποίηση μετά την αποκάλυψη που έκανε στη Βουλή ο υφυπουργός Κώστα Καραγκούνης είναι ότι, εγκαταλείπεται προς το παρόν η ιδέα να χρησιμοποιηθούν στρατόπεδα τα οποία είναι ανενεργά και δίδεται βάρος στα ακίνητα του Δημοσίου που παραμένουν αναξιοποίητα. Πληροφορίες αναφέρουν πώς το υπουργείο Δικαιοσύνης είναι σε επαφή με το ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να εξευρεθούν ακίνητα τα οποία με ένα κόστος της τάξεως των 15 εκατ. ευρώ θα μπορούν να μετατραπούν σε «οικονομικές φυλακές».

Η κυβέρνηση αφήνει στην άκρη τα στρατόπεδα, ενώ είχε ήδη γίνει κρούση στο υπουργείο Άμυνας, μετά το σάλο που προκλήθηκε περί στρατοπέδων συγκέντρωσης των Ελλήνων. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Χιλιάδες Έλληνες που δεν μπορούν να πληρώσουν την εφορία ή Ασφαλιστικά Ταμεία ή άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου θα μπαίνουν στη φυλακή καθ’ υπόδειξιν της τρόικας που έχει επιβάλλει απίστευτους φόρους τα τελευταία χρόνια στους πολίτες. Και η κυβέρνηση βέβαια τους έχει αποδεχθεί.

Μάλιστα στις «οικονομικές φυλακές» θα υπάρχει και πρόγραμμα «σωφρονισμού» με ειδικά μαθήματα τα οποία θα χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε. για να μην επαναλαμβάνουν το «έγκλημα» οι πολίτες που στην συντριπτική τους πλειοψηφία απλά δεν έχουν να πληρώσουν αυτά που τους καταλογίζει η εφορία. Και αυτό φαίνεται και από τα στοιχεία. Μόλις 1 στους 10 καταφεύγει σε ρύθμιση των οφειλών του, αφού απλά δεν έχει χρήματα.

Επι του παρόντος γίνεται προσπάθεια αποσυμφόρησης του Κορυδαλλού με τη μεταφορά αλλοδαπών φυλακισμένων στις χώρες τους. Έτσι, θα μπορέσει η κυβέρνηση να βάλει μερικούς ακόμη στη στενή μέχρι να τελειώσει το σχέδιο της που προβλέπει φυλακές για πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, κοντά σε ήδη υπάρχουσες φυλακές (φυλακές ανηλίκων Αυλώνα, αγροτικές φυλακές Χαλκιδικής κ.α.).

Ζητούμενο αποτελεί πάντως το είδος της "εκπαίδευσης" που θα επιβάλλουν προκειμένου οι πολίτες να πληρώνουν μελλοντικά πρώτα τους φόρους τους και μετά το γάλα των παιδιών τους. Αυτό επιτάσσουν οι δανειστές και βέβαια ακολουθεί η κυβέρνηση. 
Το ειδικό πρόγραμμα «φορολογικής αναμόρφωσης» που προωθεί η κυβέρνηση, δήθεν για να μην είναι μαζί οι βαρυποινίτες με όσους οφείλουν στο Δημόσιο, θυμίζει πολύ αντίστοιχα προγράμματα που είχαν εφαρμόσει στο παρελθόν διάφορα καθεστώτα, για την «ιδεολογική διαφώτιση» των εγκλείστων στις φυλακές, διαφωνούντων με τα καθεστώτα αυτά...Αναρτήθηκε από varkarisnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου