Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Ευρώπη / μουσουλμάνοι


Τούρκοι Βουλγαρίας: 

Οι Μουσουλμάνοι θα αλλάξουν το εβραιο-χριστιανικό κατεστημένο στην Ευρώπη



Τα ζητήματα του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, του θρησκευτικού μίσους και της ενσωμάτωσης των Τούρκων και των Μουσουλμάνων Βουλγάρων στην Ευρώπη, ήταν τα θέματα του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Πρωτοβουλίας που διοργανώθηκε στη βουλγαρική πρωτεύουσα, σε αίθουσα του μουσουλμανικού κέντρου «Kırmızı Ev».

Κύριος ομιλητής ήταν ο Veysel Filiz, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Μουσουλμανικής Πρωτοβουλίας για την Κοινωνική Ακεραιότητα (EMISCO) που αναφέρθηκε στα προβλήματα της ενσωμάτωσης των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη.
Στην ομιλία του ο Filiz έκανε μια ιστορική αναδρομή στη μετανάστευση των μουσουλμάνων στη γηραιά ήπειρο από το 1960, όταν οι ευρωπαϊκές χώρες βρισκόντουσαν σε περίοδο ανάπτυξης, κυρίως, μετά το 1970.
«Μετανάστευσαν μεγάλα κύματα πληθυσμού Μουσουλμάνων προκειμένου να εργασθούν στις ευρωπαϊκές χώρες. Αυτές οι πληθυσμιακές ομάδες πολιτογραφήθηκαν στις χώρες αυτές, αγόρασαν σπίτια, εκεί έμειναν τα παιδιά τους και εκεί ετάφησαν οι ίδιοι.
»Έτσι σήμερα έχουμε στις δυτικές χώρες περίπου 20 εκατομμύρια Μουσουλμάνους που έχουν εγκατασταθεί από το παρελθόν.
»Η Ευρώπη διακατέχονταν από τον Εβραιο-Χριστιανικό Πολιτισμό και αυτός με την πάροδο του χρόνου ενδέχεται να αλλάξει με τη δυναμική παρουσία του μουσουλμανικού στοιχείου», επεσήμανε ο ομιλητής, σύμφωνα με δημοσίευμα τουρκικού εντύπου της Βουλγαρίας. (echedoros)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου