Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Αναστασιάδης / Απόρρητο...






Πρόσβαση σε "φακέλους της προδοσίας" που δεν έχουν στη διάθεσή τους ζήτησαν οι δικηγόροι των πολιτών ή των φυσικών ή νομικών προσώπων των οποίων έχουν δημευθεί οι καταθέσεις στην Κύπρο, αλλά ο γενικός εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης τους την αρνείται λέγοντας ότι "κάποια έγγραφα είναι απόρρητα και δεν μπορούν να δοθούν"! 
Κύριος οίδε τι έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση Aναστασιάδη και το κρατούν απόρρητο!
Όπως είχε αποφασίσει το Ανώτατο Δικαστήριο στις 5 Απριλίου, για να μην υπάρξει χρονοτριβή, επρόκειτο να γίνει επιλογή των προσφυγών, μετά από συνεννόηση με τους δικηγόρους, καθώς ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Ωστόσο, φαίνεται ότι η διαδικασία αυτή απέτυχε, γιατί οι δικηγόροι δεν κατάφεραν συμφωνήσουν, και έτσι το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοίνωσε ότι θα εξετάσεις όλες τις υποθέσεις μία προς μία.
Η σημερινή διαδικασία «σημαδεύτηκε» από πάμπολλες εντάσεις, με την αίθουσα του δικαστηρίου να είναι κατάμεστη από τους συνηγόρους αυτών που έχουν καταθέσει προσφυγή. Ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου βρίσκονται και δικηγόροι που εκπροσωπούν τη Λαϊκή Τράπεζα, οι οποίοι δήλωσαν ότι τους έχουν ήδη επιδοθεί κάποιες προσφυγές, όμως θα παρακολουθούν την υπόθεση και δεν θα προβαίνουν σε άλλες ενέργειες.
Να σημειωθεί ότι ενώπιον του Δικαστηρίου προέκυψε ακόμη μία εξέλιξη, καθώς ο πρόεδρός του, Πέτρος Αρτέμη, ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να μη συμμετέχει στη διαδικασία, καθώς από τον όγκο των εγγράφων που είχε στη διάθεσή του διαπίστωσε ότι η δικαστική διαδικασία θα πάρει αρκετό χρόνο και στο μεταξύ θα ξεκινήσει η πριν την συνταξιοδότησή του άδεια.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου