Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

"Πρώτη μάστιγα" της νεοελληνικής ζωής




Ρωτήθηκε ο Ελύτης: «Ζητείται η γνώμη σας, κύριε Ελύτη, η εντελώς ανεπιφύλακτη και αδέσμευτη, επάνω σε ό,τι θεωρείτε ως την πιο κεφαλαιώδη κακοδαιμονία του τόπου. Από τι κυρίως πάσχουμε και τι πρωτίστως μας λείπει; Ποια θα ονομάζατε "πρώτη μάστιγα" της νεοελληνικής ζωής;». 

Η απάντηση που έδωσε ήταν: «Θα σας το πως αμέσως. Από μια μόνιμο, πλήρη και κακοήθη ασυμφωνία μεταξύ του πνεύματος της εκάστοτε ηγεσίας μας και του "ήθους" που χαρακτηρίζει τον βαθύτερο ψυχικό πολιτισμό του ελληνικού λαού στο σύνολό του. 
Από την ημέρα που έγινε η Ελλάδα κράτος έως σήμερα, οι πολιτικές πράξεις θα έλεγε κανένας ότι σχεδιάζονται και εκτελούνται ερήμην των αντιλήψεων για τη ζωή, και γενικότερα των ιδανικών που είχε διαμορφώσει ο Ελληνισμός μέσα στην υγιή κοινοτική του οργάνωση και στην παράδοση των μεγάλων αγώνων για την ανεξαρτησία του. Η φωνή του Μακρυγιάννη δεν έχει χάσει, ούτε σήμερα ακόμη, την επικαιρότητά της».


ΒΟΥΛΗ

ΟΠΟΥ ΨΗΦΙΣΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ....

ΚΑΙ ΑΠΕΞΩ....
ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΝΩΣΤΟΥ...ΑΣΗΜΑΝΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ....   ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΘΑΤΑΝ ΣΕΒΑΣΤΕΣ.....

ΕΙΡΩΝΙΑ.......!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Άρτεμις παπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου