Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΕΝΕΚΕΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ






Μέσα στη τόση μαυρίλα που υπάρχει στη χώρα, δεν θα μπορούσε να αποτελεί εξαίρεση ο καναλότοπος. Σ΄ αυτά τα κανάλια δεν ρέει σχεδόν ποτέ καθαρό νερό, αλλά λύματα και βρωμιά. Δεν επιδέχονται δε καθαρισμό, ούτε καν ανακύκλωση, διότι η σαπίλα τα έχει διαβρώσει σε υπερθετικό βαθμό. Θέματα ανούσια, κουτσομπολίστικα, κονσερβαρισμένες τεχνητές ειδήσεις…με μουσική υπόκρουση και ανάλογο προσποιητό ύφος τηλεπαρουσιαστών, και με έπαρση όταν έχουν κάποιον αξιόλογο συνομιλητή. Εκπομπές τρισάθλιες για αποχαυνωτική κατανάλωση ανθρώπων θερμοκηπίου, όπου η αρρενωπότητα παρουσιαστών εκλείπει, και αναδεικνύεται ως πρότυπο το θηλυπρεπές. Αποβλακωτικά σήριαλ,
συζητήσεις ανιαρών και ανούσιων θεμάτων, κατασκευασμένα «γεγονότα» που προβάλλουν την μετριότητα και τα ασήμαντα, θάβοντας τα σημαντικά.
Τηλεόραση Χαμηλό επίπεδο παρουσιαστών και φιλοξενουμένων και αν τύχει κάποιος αξιόλογος προσπαθούν να τον εμπαίξουν και να του αφαιρέσουν τον λόγο. Μια καταλυτική ομοιομορφία σε όλα τα κανάλια, σου δίνουν την δυνατότητα να επιλέξεις την χαζομάρα, από το γελοίο, γιατί ξέρεις από πριν που και πως θα καταλήξει το σενάριο.

Κείμενα, υπότιτλοι, λογότυπα, εκφράσεις, όπου κατά κόρον χρησιμοποιούνται αλλογενείς γλώσσες και κουλτούρες. Τα φτωχά αγγλικά κυριαρχούν, απέναντι στον πλούτο των Ελληνικών λέξεων εξοβελίζοντάς τα, λες και αποτελούμε επαρχία της γηραιάς Αλβιόνος.

Σε εποχή ισχνών αγελάδων, όπου μετά δυσκολίας ο λαός βγάζει τα προς το ζην, προβάλλουν εκπομπές με παρασκευές πλούσιων εδεσμάτων ! δίνουν εικόνα για χόρταση… σε πεινασμένους. Διαφημίσεις κακόγουστες για άχρηστα προϊόντα που αποβλέπουν στην αρπαγή και του τελευταίου ευρώ του Έλληνα.

 Φιλμ όπου κυριαρχεί η βία, όπου προβάλλεται η κατάπτωση των ηθικών αξιών είναι συχνή προβολή, οδηγώντας τις μάζες στην αποχαύνωση και στο κατέβασμα του νοητικού επιπέδου.

Ατσαλάκωτοι παρουσιαστές μιλούν με πάθος σε ειδήσεις, που δεν είναι ειδήσεις, προσφέροντας «μεταλλαγμένες τροφές» σε ανθρώπους που τους οδηγούν σε κατανάλωση υβριδικών ψευτοειδήσεων.

Τι πρέπει να κάνουμε ;

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

 Να αποκτήσουμε ξανά την χαμένη ανθρώπινη προσωπικότητα. Να μιλούμε στο εξής, γιατί κι αυτό μας το αφαιρεί η τηλεόραση.

Εκεί δεν υπάρχει διάλογος…είναι μονόλογος της τηλεόρασης. Τα φοβικά δελτία ειδήσεων είναι για να τρομοκρατούν τους απλούς ανθρώπους.

Αφαιρούν ενέργεια, δημιουργικότητα και παθητικά σχεδόν δεχόμαστε το ψέμα…. για αλήθεια, διότι το είπε το κουτί και ο σοβαροφανής τηλεπαρουσιαστής.

Η εικόνα δύσκολα διαψεύδεται και σε αυτό έχουν επενδύσει με μαεστρία για να έχουν με το μέρος τους τις μάζες. Ο φοβισμένος υποκύπτει εύκολα, γίνεται θύμα δεν έχει αντιστάσεις. Τα αρρωστημένα μυαλά φρόντισαν να μας υπνωτίζουν μέσω αυτού του εργαλείου. 
Δεν υπάρχει σήμα
Έτσι δεχόμαστε τις ψεύτικες υποσχέσεις των πολιτικών, τα παραμύθια που ξεφουρνίζουν κάθε τόσο, τις ψεύτικες αιτίες και αφορμές των πολεμικών συρράξεων, την αποδόμηση της εθνικής μας ταυτότητας και οι πολλές παγίδες που στήνουν πιάνουν και τα προσδοκώμενα θηράματα.

 Πομπώδεις φράσεις και λέξεις όπως : «πολιτισμικότητα», «σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «ανοχή», και άλλες συναφείς μπουρδολογίες γέμισαν την χώρα μας με λαθρομετανάστες, των οποίων τα δικαιώματα έγιναν περισσότερα από τους ιθαγενείς.

Μα ακόμη και μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον, το χαζοκούτι χώρισε την οικογένεια, διότι ένας θέλει να δει τα αθλητικά, άλλος την σαπουνόπερα, άλλος την κουζίνα και άλλος τα κουτσομπολιά.

 Έτσι υπήρξε νέα ανάγκη να αυξηθούν οι τηλεοπτικές συσκευές, αφού η μία δεν επαρκεί για να καλύψει διαφορετικά ενδιαφέροντα.

Η κοινωνικότητα θα επανέλθει, όταν ξέρουμε πως να χειριστούμε το κουτί και όχι να μας χρησιμοποιεί αυτό.

ΠΗΓΗ 

 revealedtheninthwave 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου